Pages

Friday, 21 December 2012

Benda Yang Tak Perlu Diletak Dalam Blog


Assalamualaikum,
Ni aku nak kongsi BENDA YANG TAK PERLU DILETAK atau WUJUD DALAM BLOG KORANG !

1) Jam dan Kalendar Di Blog
~ Benda ni memang dianggap bodoh oleh blogger-blogger professional sebab meletakkan jam tu, apa motif dia ehh ? Lagipun, dengan laptop @ computer, semua ada jam kan ? semua ada kalendar kan ? Ada orang kata, letak untuk cantikkan blog ~ HUHU, bagi aku, cantik tu sikit jer, tapi berat dia memang memberi kesan besar kot ~

2) Gambar Bergerak, Terlalu Banyak
~ Gambar bergerak ni, jika korang timbang blog korang, memang dialah pemberi "lemak" terbesar untuk blog korang tu ~ Tak percaya, pergi lah timbang, aku pun pernah try letak, memang berat woii !.

3) Music Auto Play
~ Ni memang orang BENCI. Sebab, bukan semua orang suka dengar lagu woi ~ Kemungkinan, blog korang akan dimark oleh mereka, supaya tak masuk sebab lagu2 tu menggangu. Jika nak letak, sila letak yang boleh PAUSE.

 Fikir Atau Review Balik Gadget-Gadget Yang Korang Letak
~ Ini aku boleh sifatkan amatlah PENTING sebab janganlah letak gadget-gadget yang tiada fungsi seperti CCTV dan benda-benda sewaktu dengannya. Orang nak membaca pun boleh terganggu kot kan ? Tak salah nak menghias blog, tapi janganlah "over" sangat. HuHu, lagipun benda ni boleh menyebabkan loading blog korang lama ~ HuHu, fikir sendiri la jika blog berat ~ sape lah yang nak masuk kan ? Kalau aku, terus tekan PANGKAH jer ~ malas lah nak tunggu blog diorang ~ HeHeHe.


7 comments:

iyliana n. said...

tau xpew..menyusahkan sangat2

Ammar Aliff said...

hehehe (Y) !

Nurfara Hani said...

yar. sokong 100%..

Ammar Aliff said...

bagosss ! teruskan sokongan anda :P

Lily Loverz said...

Thanks Ammar =) Nnti nk delete benda-II yg xptt . Wt nyemok je . =)

Ammar Aliff said...

HaHaHa.

Sophia Hany said...

blog sy ok x?..Ada ke yg ptt widget di buang..

http://kisahhidupku1999.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...