Pages

Saturday, 27 October 2012

Cara Membuat Tulisan Ala-Ala Tron



Assalamualaikum,
hari ni aku nk ajarkan cara-cara untuk membuat
tulisan seperti tulisan TRON seperti gambar diatas.
Untuk lebih MUJARAB. Pastikan KLIK disini terlebih dahulu --> Photo & Gambar
Okeyyyy, boleh ikut step dibawahhh !
TULISAN boleh didownload di SINI



Ok. Mula-mula FILE --> NEW. Pastu ikut gambar diatas ok. Aku gunakan background (0f1013).
Pahtu, tulis jahh gapo hok anda raso nok tulis. Jangan ikut gambar atas ni, warna tulisan ialah ->00d9fa


Ok, pahtu anda pergi kat layer tulisan tadi dan tekan RIGHT KLIK. Pahtu pilih BLENDING OPTIONS... Pahtu.................. rujuk gambar dibawah.

sila klik SINI untuk gambar besar
Pahtu, sila buat seperti gambar ini ----> 125123 <---Ikut satu persatu OKKKK

KLIK SINI untuk Gambar lebih BESAR
Then, klik OK. Pahtu tekan RIGHT CLICK kt layer tulisan tadi dan DUPLICATE LAYER. Pahtu pilih layer yang mana satu dan ikut gambar atas ni. Transform --> FLIP VERTICAL

Dan, pada layer yang telah DITERBALIKKAN tadi, anda ikut plakk gambar ini --> Gambar123.
Step seterusnya ikut je gambar dibawah OK


Pastikan diturunkan OK

OKKKK>> SIAPPPPPPPPPPPPP. jadi takkk ?



Friday, 26 October 2012

Selamat Pengantin Baru !


Selamat pengantin baru diucapkan kepada beberapa pemain Kelantan yang akan melangsungkan perkahwinan atau dengan erti kata lain akan menamatkan zaman bujang mereka pada penghujung tahun ini. Diharapkan dapat kekal sehingga anak / cucu/ cicik / cocok / colekkk. haha.

Photo: Rizal Fahmi Roket turut akan melangsungkan perkahwinan hujung tahun ini.
Rizal Fahmi dan pasangannya.

Jom Dapatkan Domain Murah

Assalamualaikum. ni, tahukah anda, hampir 90 % blogger mahukan domain .com atau .net atau .org atau .my    ?? haha. begitulah juga akuu.. tapi aku tak buat untuk blog ni sebab jarang update kann. nanti rugiii :(((.. hahaha. So, aku buat untuk blog ni --> www.bolasepak-kelate.com .. yayayayuyuyuyeyeye, harganya cukup murahhhh. Hanya 35 ringgit untuk setahun. One more, kita dapat 2 email percuma tawww. Contoh --> ammar@bolasepak-kelantan.com.... wawWW ! Gileeerr, happyy waWWWWWWWEWEWEEWW !

Pahtu kan, dia ada peringatan jika domain kita tu dah hampir tamat tempoh atau dengan erti kata lain, dah cukup setahun usia domain tu. So, kita boleh renew dengan "MONEY".. haha.

Jika nak, anda boleh berurusan dengan Hosting Malaysia. Berurusan dengan mereka cukup TERBAIKKK. Aku boleh bagi 5 bintang lahh broo/. Jika mahu lebih mudah untuk urusan "MONEY" ni, anda boleh berurusan terus dengan tuan dia di facebook --> Abdur Rozakkk.. Okk.

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum. Selamat menyambut hari raya Aidil Adha kepada semua umat Islam dan pembaca blog ni.  Maafkan aku jika ada terkasar bahasa, tersinggung perasaan.


"Jaga Leuniey Macam Jaga Gawang" - Ibu Leuniey

Leuniey bersama ibu dan bapanya.

KOTA BHARU - "Saya harap Apek (Khairul Fahmi Che Mat) akan jaga anak saya dengan baik seperti dia menjaga gawang daripada dibolosi."

Itulah harapan Nor Laila Abu Bakar, ibu kepada Nur Eilunie Natasha Nazri atau Leuniey, 21, terhadap penjaga gol nombor satu negara, Khairul Fahmi, 23 yang akan berkahwin dengan anak sulungnya itu yang dijadualkan pada Disember ini.

Nor Laila, 45, turut berharap perkahwinan itu nanti bakal menutup segala kontroversi yang memalit Khairul Fahmi selama ini.

Menurutnya, tarikh perkahwinan mereka akan diumumkan sendiri oleh Khairul Fahmi dan Leuniey sebaik sahaja selepas tonggak utama The Red Warriors itu seleas menggalas cabaran disaingan Piala AFF, November nanti.

"Tarikh nikah akan diumumkan sendiri oleh Khairul Fahmi dan Leuniey melalui satu sidang akhbar yang akan diadakan sebelum majlis perkahwinan itu" katanya ketika dihubungi oleh pihak Sukan News semalam.

Nor Laila mengesahkan bahawa hubungan anak sulungnya bersama Apek menjadi semakin rapat selepas terlibat dalam iklan Simply Siti.

"Apek seorang pemuda yang baik, tidak seperti yang digembar-gemburkan selama ini." - katanya lagi

Thursday, 25 October 2012

SAH ! Apek Nikah Leuniey Disember Depan

Sah, Apex Nikah Leuniey Disember Ini!
Selamat pengantin baru Pekk !


KUALA LUMPUR, 24 OKT 2012: Tanpa berselindung, pengurus peribadi penjaga gol Kelantan dan kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat iaitu Mohd Razif Mohd Rosdi mengesahkan bahawa ikon bola sepak itu bakal menamatkan zaman bujangnya Disember ini bersama kekasihnya, Leuniey.


Bagaimanapun, Mohd Razif atau Razif memohon agar Khairul Fahmi Che Mat atau Apex, 23, diberi ruang dan masa untuk mengulas lebih lanjut tentang berita pernikahan itu.
"Ya, memang betul. Apex bakal berkahwin dengan Leuniey pada Disember ini. Pun begitu, untuk sementara waktu berikan Apex masa yang sesuai untuk menerangkan lebih lanjut tentang persediaannya ke alam berumahtangga.


"Bukan niat Apex dan keluarga untuk menyembunyikan berita gembira ini. Cuma, sekarang ini, Apex mahu fokus dengan Piala AFF Suzuki yang bakal berlangsung dalam waktu terdekat ini.


"Saya mewakili Apex, Leuniey dan keluarga kedua-dua individu ini memohon maaf kerana tidak boleh memberikan komen yang lebih terperinci. Apabila waktu yang sesuai tiba, segalanya akan dijelaskan dengan lebih. Doakan yang terbaik dan segala yang dirancang berjalan dengan lancar," katanya kepada murai.com.my.


Pengurus peribadi Apex itu juga pada masa yang sama masih belum boleh mengulas lebih lanjut mengenai tarikh sebenar majlis pernikahan dan persandingan pasangan ini. Sebaliknya, dia berjanji akan mengumumkannya dalam masa terdekat nanti.

Info : Murai

Thursday, 18 October 2012

Buat Duit Dengan Blog Anda !

Assalamualaikum.

Hari ni aku nk bagi perkhabaran gembira kepada korang semua,
terutama kepada yang mempunyai blog dan ingin mendapat hasil berbentuk WANG darinya.

Ohh k, tak mahu membebel panjang,
korang daftar says disini --> SAYS MALAYSIA

Korang tak perlu takut, aku jamin 120 % benda ni takkan tipu korang,
korang daftar dan suruh rakan2 korang di facebook atau twitter klik.

Bukan susah pun, kawan korangkan beribu2 di facebook tu,
apa kata buat2 baik dengan diorang, pastu sebar link iklan korang tu ~
whehehehehe. (lawak je).

Apa2pun, aku baru jer cashout kali kedua Says tu ~
Ni dia kisah cashout says aku buat kali pertama --> KISAH AKU DAN SAYS

Yang penting, korang mesti ada akaun bank untuk diorang bank in duit tu ~
Bank Nasional pun boleh dooo ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...