Pages

Friday, 30 November 2012

Kenapa Datuk K Rajagopal DKRG tak suka nk amik pemain skuad Kelantan main skuad Malaysia ???

malaysia12


Artikel asal Po'Nique Fanatique Marseille

Persoalan yg berlegar di setiap fan kelate serta pendapat dlm fb drpd non kelantanese yg juga mempertikaikan kenapa pemain2 kelantan yg mengguguli pentas bolasepak tempatan kurang mendapat tempat didalam skuad Malaysia di bwh kendalian DKRG.


Mungkin ramai yg dh tahu atau mungkin baru tahu atau pun memang x tahu yg DKRG pernah menbimbing skuad Kelantan tahun 2001 – 2002 , beliau menjadi coach berbangsa india kedua selepas M Karathu membimbing skuad Kelantan tahun 1993.

Kahadiran beliau ke Kelantan ats tawaran drpd mantan presiden kafa ketika itu Dato Wan Hashim setelah beliau ditamatkan kontrak oleh pasukan Selangor ekoran kegagalan membawa Selangor ke pentas akhir piala Malaysia 2000.

Kehadiaran DKRG ketika itu disambut dgn tangan terbuka oleh penyokong Kelantan apatah lagi ketika itu Kelantan baru shj dinaikkan ke Liga Perdana 1 tahun 2001 setelah 3 musim bermain di Liga perdana 2 dr tahun 1998 – 2000 serta gagal layak ke piala Malaysia dr tahun 1995 -1999 (5 musim berturut2) , Beliau mengambil alih kerusi panas itu drpd coach Kelantan yg membimbing skuad tahun 2000 menjuarai liga perdana 2 iaitu Cikgu Rahim.


Dgn peraturan pemain import tidak dibenarkan pada ketika itu (dari tahun 1998 – 2001) DKRG hanya mengerah kudrat pemain2 tempatan Kelantan yg tidak dikenali ketika itu . tetapi beliau juga membawa beberapa pemain luar ketika itu spt Wan Ahmad Ridzuan (Terengganu), Sani Fahmi , Rezal Zamberi (Johor) , Nazreen Tee Abdullah dan S Sivaram (Selangor).


Berbekalkan pemain2 tempatan yg kurang atau tidak dikenali, DKRG membentuk skuad muda yg bersemangat tinggi dgn kewangan pasukan yg agak terhad ketika itu. Mungkin juga ramai yg tidak tahu Kelantan pernah mengadakan perlawanan persahabatan dgn skuad Malaysia ketika itu pada bulan Disember 2000 di stadium shah alam dimana keputusan berkesudahan Kelantan tewas tipis 2-1.


Langkah sumbang pertama bermula apabila Kelantan tersingkir pd pusingan pertama piala fa tahun 2001 kpd Sarawak serta seri pd perlawana pertama dgn johor di larkin dan hanya mampu seri 2-2 dgn Terengganu ketika itu. Masuk perlawanan ketiga liga, Kelantan mempamerkan permainan sebenar dgn menjadikan Melaka mangsa pertama apabila menang 4-0 ketika itu, seterusnya Kelantan mencatatkan kemenangan demi kemenangan ketika itu sehingga mampu meraih tempat ketiga Liga Perdana 1 debut pertama dibelakang P.Pinang (Juara) dan Terengganu (Naib Juara).


Begitu juga Bojan Hodak berbangga Kelantan tidak kalah di gelanggang sendiri pd ketika ini, DKRG juga boleh berbangga dgn hanya 2 kekalahan di gelanggang sendiri (1 piala fa dan kalah 0-1 kpd perak dlm saingan Liga ketika itu)

Kejayaan menumpaskan Pulau Pinang yg juga juara Liga Perdana 1 di dalam saingan suku akhir Piala Malaysia telah membuka mata byk pihak DKRG membawa skuad Kelantan ke landasan tepat untuk bersaing. Tewas kpd Terengganu di separuh akhir diterima dgn hati terbuka oleh penyokong Kelantan ketika itu. Beliau menerima standing ovation (tepukan gemuruh) drpd penyokong Kelantan.

Namun tangan tangan ghaib juga cuba menjatuh dan mensabotaj DKRG tetap ada utk saingan tahun 2002, meskipun FAM membuka pintu utk pemain import dgn kehadiran Woorawut Srimaka dan Sakchai Yanasatri dr Thailand, terdapat pakatan dikalangan pemain2 tempatan utama (walaupun bukan semua) berpakat bermain dgn sengaja utk kalah. Kecewa dgn situasi tersebut apatah lagi tidak mendapat sokongan drpd pengurusan kafa ketika itu, DKRG mengambil keputusan meletak jawatan sebaik tamat saingan Liga perdana 1 tahun 2002 sebelum saingan piala Malaysia pula membuka tirai. Kelantan berada di tangga ke 8 lapan ketika itu dlm liga perdana 1 berbanding no 3 tahun 2001. Antara nama2 pemain yg berjaya digilap oleh DKRG ketika itu ialah Azman Yusoff, Mohd Admin , Arman Zairi , Raja Maliki Raja Ayub dan Hazly Zain.


Selepas meletak jawatan , DKRG ditawar kontrak oleh FAM utk melatih skuad belia Malaysia. Apa yg pelik , pemain muda Kelantan yg berbakat ketika itu kurang mendapat perhatian drpd DKRG apatah lagi skuad Piala Presiden Kelantan layak ke Final tahun 2003 , menjuarai Piala Presiden 2005 dan naib juara tahun 2007. Begitu juga dgn skuad belia B19 tahun 2006 yg muncul naib juara tewas kpd Selangor, Kalau x silap sy , penjaga gol Kelantan ketika itu Amini Ahmad Tabrani digugurkan saat2 akhir sebelum berlepas ke India utk kejohanan piala belia asia kerana dikatakan mengeluarkan kata2 kesat kpd DKRG ketika latihan.


Begitu juga halnya ketika skuad senior Kelantan merosot , beliau memberikan alasan hanya pemain2 dr pasukan konsisten shj layak menyarung jersi Negara, apabila skuad Kelantan muncul sebuah pasukan yg kuat dan digeruni, beliau masih belum terbuka hati utk memilih pemain2 kelantan yg begitu konsisten di dalam liga domestik. 
Kita harus ingat, rajagobal bukan TIDAK MENGAMBIL.
tapi beliau tidak SUKA mengambil pemain The Red Warriors.

Thursday, 29 November 2012

Kisah Terowong Rahsia Lebih 100km di PALEKBANG, Kelantan

Sumber saya ambik @ copy dari Forum dan Kelab Pencinta Sejarah Kelate serta J Photography.





Kami merupakan pejuang sejarah Kelantan Purba. Berdasarkan kajian kami dan dibantu dengan sumber luar seperti hasil penulisan saudari SRIKANDI, kami menceritakan semula sejarah purba negeri Kelantan bermula pada zaman Lemuria, Atlantis, hinggalah ke zaman Long Yunus di Kelantan.

Beberapa hari lalu, sahabat saya yang merupakan penyelidik bebas sejarah Kelantan ada bertanya: Apa yang awak tahu pasal Sungai Kelantan. ..... saya anggap ianya cuma soalan biasa

Sehinggalah semalam, Shah Paskal membuat posting berkenaan penemuan emas dan terowong rahsia di Palekbang, Kelantan. Saya cepat2 menghubungi rakan di Kota Bharu meminta beliau pergi ke lokasi.


Apa yang saya temui memanglah satu sejarah besar...... ianya bakal mengubah sejarah yang kita sedia tahu.


Saya memerlukan keberanian untuk menulisnya. .....


-----------------------------------------------------------





Bermula dengan aduan oleh kontraktor yang membina jambatan baru di depan Tesco KB. 

Kenapa tak siap2 jambatan ini?


Ada tiang yang 'bermasalah'.....


Tidak jauh dari situ ada kapal korek yang menyedut pasir di Sungai Kelantan. ... mereka menemui sesuatu.


Sesuatu yang pernah diceritakan oleh orang tua tetapi tidak dipedulikan hinggalah 3 hari lalu, tiba2 kawasan itu dikepung oleh tentera. .....



Ada 2 bahagian:


- zaman purba

- zaman moden

telah banyak kali berlaku kejadian di mana mangsa lemas di sungai seoleh2 ghaib dan mayatnya timbul di tempat lain. Jika anda tanya orang Kelantan, mereka mesti pernah mendengar. seolah-oleh ada terowong dalam sungai tersebut. Tetapi orang kampung cuma cakap: antu air kot atau penunggu. Ini bukan jawapan yang kita nak dengar.


saya penat. ... biarlah saya tulis ala Shah Paskal dulu. ..



1) Palekbang merupakan suatu lokasi di Tumpat tetapi bertentangan dengan Bandar Kota Bharu. Dipisahkan oleh Sungai Kelantan. Di sinilah terletaknya Kg Laut, famous dengan Masjid Kg Laut yang dibina oleh Wali Songo (Wali 9).


2) Telah dijumpai pintu masuk ke 'ruang bawah tanah'yang luas. Lokasi di belakang Balai Polis Palekbang.


3) Cerita orang tua-tua ada menyatakan terowong ini amat panjang. Pihak penjajah British tahu mengenai terowong ini namun tiada apa2 tindakan.


4) Tentera Jepun yang datang sebagai spy telah mendapat tahu mengenai terowong ini. Mereka menggunakannnya sebelum Perang Dunia II.


5) Orang Jepun pada masa itu agak ramai di Tumpat kerana orang Jepun mengusahakan lombong bijih besi di TEMANGAN. Bijih ini dieksport ke JEPUN melalui pelabuhan di PANTAI SRI 7. Sebenarnya ini merupakan sebahagian daripada pengintipan Jepun sebelum Perang Dunia II.


6) Kita dikhabarkan bahawa EMAS dan PERALATAN PERANG telah dijumpai di lokasi tersebut.


7) Apa yang manarik berkenaan EMAS tersebut, ada pihak syak bahawa askar Jepun telah menemui kota purba di hulu Kelantan. Mungkin emas itu merupakan harta karun yang cuba diseludup pulang ke Jepun tetapi gagal.


8) Terdapat lombong emas di anak sungai Kelantan di hulu Kelantan sejak zaman British lagi.


9) Kawasan ini dikenali dengan nama Tanah Merah sejak zaman purba lagi, kerana kaya dengan emas.



-----------------------------------------------------------

Penemuan sebuah Piramid di sempadan Kelantan-Pahang dalam kawasan Taman Negara telah memberi kami clue berkenaan Kelantan Purba. Piramid itu milik Kelantan, tetapi kami tertanya-tanya, BAGAIMANA MEREKA MASUK KE DALAM HUTAN? MANA JALANNYA?? Sudah tentu untuk ke sana, perlu datang dari hilir iaitu KOTA BHARU sekarang ini. .....







Terowong Bawah Tanah yang dipercaya dijumpai oleh kontraktor ini adalah kawasan "pat dahat"..dimana terowong ini digunakan oleh sebilangan tentera jepun untuk menyerang tanah melayu kelantan..melalui bawah terowong ini juga, tentera jepun membawa segala peralatan perang dan radar serta harta untuk ke sesebuah markas. Tetapi tentera jepun bukan keseluruhan melalui kawasan "pat dahat" itu..pada masa
 ini kawasan dan persekitaran terowong seluas "pintu rumah" dan keadaan geografi pada tahun 1930-1945 tidak seperti hari ini. KPSK menggambarkan "pat dahat" daripada sumber yang pernah bekerja di lapangan terbang Lalang Luas, Machang dan Gong Kedak. Jadi apa yang kita lihat hari ini mungkin bukan pintu utama nak masuk ke dalam terowong. Sebab ada yang pernah masuk dalam terowong seperti ini di Gong Kedak pada tahun 1970an akhirnya keluar dalam keadaan mendukacitakan.


Hari ini (29.11.2012),

Pihak Bomba telah menyedut air dale terowong itu mendapati air itu mengandungi serbok buat bom..oghe kata belerey..oghe kata kabat..ini bermakna terowong ini bukan sebarangan terowong ia adalah terowong purba.

Kerajaan Purba yang digempar gempurkan adalah kerajaan purba Raja Kelantan Purba Pertama iaitu Raja Kumar. Raja Kumar ini menetap di Pulau Sabar. Kenapa Pulau Sabar ini hilang di tengah tengah diantara Palekbang dan Kampung Cina..sesungguhnya Sungai Kelantan ini mempunyai 3 aliran berbeza. Betapa luasnya.




__________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________

Palekbang adalah sebuah kampung dan tanah darat yang pelik. Pada wujudnya Tanah Palekbang..Tanah Pertama yang wujud pada masa ini Kota Bharu masih lagi dalam proses penambakkan..Kota "kota" adalah sebuah tanah tambakan untuk dibina sebuah kota pentadbiran baru..pada masa ni Pelabuhan Palekbang maju dan bergantung kait dengan pelabuhan Telok Pattani atau ( Langkasuka ).



__________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________


Pihak Kelab Pencinta Sejarah Kelantan berkata :,

Kenapa Jambatan Palekbang dan Kampung Cina xboleh dilaksanakan ?..tolok semeta pasal politik..pekong jauh..sistem saluran bawah tanah xstabil.

Persoalan kini :
Apa sebab oghe oghe (chemical clothing) dan land rover bercermin gelap diiring escorp semalam g ko tempat lokasi apa yang dilaporkan di Military ??.dan gapo hok ambo buleh maklumat mereka menemui apo semalam di " terowong palekbang " bukan lah cerita di reka reka..ambo tau ambo dapat risikan terbaik dari admin KPSK..



#Last saya update post ini pada pukul 11.40 pagi 30/November/2012. Insyallah akan diupdate lagi.


Sekali lagi saya maklumkan :

Sumber saya ambik @ copy dari Forum dan Kelab Pencinta Sejarah Kelate serta J Photography.

Perjalanan Dalam Mengerti Erti Sebuah Kehidupan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera serta Salam Satu Malaysia (Tiru Gaya PM :3)

Secara tidak menipunya (jujurla tu), telah banyak dugaan dan kegembiraan yang telah aku jalani dalam PERJALANAN DALAM MENGERTI ERTI SEBUAH KEHIDUPAN.

Banyak kegembiraan dilalui, tidak kurang juga kesedihan yang terpaksa ditempuhi.
Apa yang kita perlu lakukan,
tidak lain tidak bukan, tabah menghadapi dugaan dari Allah dan bersyukur atas kegembiraan atau kesenangan yang dianugerahkan kepada kita.
Gambar Hiasan.

Sepanjang setahun aku ber"mastautin" di alam siber,
seribu-satu dugaan telah dilalui.
Saat gembira berkenalan dengan rakan-rakan baru, saat ditipu oleh rakan sendiri.
semuanya telah mengajar aku agar lebih berhati-hati di dunia tanpa sempadan ini.


Tidak lupa juga beberapa kenangan manis yang aku lalui.

Alhamdulillah diucapkan kepadaNya. 
Dia memberi dugaan, dan Dia menurunkan keriangan untuk kita.
Allahuakbar x3.


Inikah Yang Dinamakan Durian Runtuh ?


Wahhh, nampak tak buah ape kt atas tu ?

hehehe,
itu buah durian kot ~ <-- confirm :D

HaHa.
Persoalan apabila aku tengok gambar ni,
adakah ini DURIAN runtuh ?
Atau DURIAN terjatuh ?
erkkk. (confiussssss)

Tahniah Harimau Malaya !

Grafik by Fitri Roslan @ BM.

Tahniah aku ucapkan kepada Skuad Harimau Malaya kerana berjaya membenam Laos dalam aksi penuh mendebarkan di Piala AFF Suzuki 2012, sebentar tadi.

Sejujurnya, aku tak yakin Malaysia mampu menagatasi Laos setelah terikat 1-1 pada separuh masa pertama.

Tapi, Safee Sali, Wan Zack serta Kyril Muhymeen melenyapkan angan-angan aku apabila diorang menjaringkan 3 gol pantas.

Semoga, Sabtu ini dapat mengekang Skaud Garuda di Stadium Nasional Bukit Jalil.
Doa mengiringi mereka ~ Insyallah menang.

Tuesday, 27 November 2012

Rahsia Untuk Dapat Klik Says di Facebook Telahku...

Rahsia Untuk Dapat Klik Says di Facebook Telahku Tahu (Sambung Tajuk)

HuHu. Hari ni aku memang aku HAPPY gilerrr ~
Kenapa Kenapa ?
Ye lahh, aku baru dapat tahu RAHSIA sebenar untuk mendapat duit dari klik IKLAN says di facebook.

Hal ini kerana, says.com memboikot setiap klik dari facebook.
bermakna, jika anda share iklan says kt facebook, earning korang takkan meningkat powwn :'(
huhu, tapi aku ada caranya !

Cara yang aku guna ni, CONFIRM menjadi. Juga share di facebook tapi ada tips-tips yang mungkin sangat BERGUNA untuk mendapat klik dan duit dari klik di facebook tu ~

Nak tahu ?
Sila baca di bawah ini :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

Tunggu dulu la, aku nk naikkan earning aku dulu, pastu baru boleh bagitau korang ok ?
hehe. sabar ok. tunggu aku di entry yang lain plak !
Insyallah,hasrat anda untuk membuat duit TIGA angka seminggu sambil duduk depan lappy @ laptop @ netbook, berjaya direalisasikan dengan TIPS atau RAHSIA  yang akan aku berikan nanti. Tunggu ok.

Sunday, 25 November 2012

Karnival The Red Warriors di Machang

Assalamualaikum, peminat, penyokong, penyibuk, penyapu dan penyodok The Red Warriors.
HaHa.
Duduknya aku disini mengadap lappy adalah untuk menulis benda yang tidak wajib ditulis tetapi aku tetap mahu tulis kerana ini adalah hobi dimasa sibuk aku..
Semalam (23.11.2012), berlangsungnya Karnival TRW di SK Machang, Kelate !

Secara jujurnya, aku tak pergi pun semalam, tapi tak salah jika nk kongsikan dgn anda ? hahaha...
Kelantan
Bersiap Sedia Menunggu Wira-Wira Merah dan Putih serta manusia2 seangkatan dengan mereka..

Jom tengok saat ketibaan pemain merangkap wira merah ni...
Kelantan

Kelantan Disaat Norfarhan dan Indra melambai-lambai kegembiraan (kononnya)..
Piya pula sedang asyik.............


Kelantan

Tengok-Tengok-Tengok-Tengok.
Banyak wehh, tengok tu Piya, orang lain letih2 meraikan penyokong, dia sibuk plak duk posing-posing dihadapan kamera milik Bro Sham...
Ish3, ni lah kapten akhir zaman...hahaha (gurauan bodoh semata-mata) :P..

Selepas itu, pemain pun turunlah dari sejenis benda yang bernama treler... (ye lah,takkan nk duk atas tu jer)


Kelantan
-SatuKosong-

Nama pemain diatas ialah Norfarhan Mohammed. Beliau dilahirkan pada _______ di _______.
Apa kebangangnya la aku bagi bio dia kan ? haha, tu namanya bodoh tak bertempat >.< (mengaku)
Apa yang menarik di gambar diatas, cuba tengok MATA Norfarhan tu.
Fuhhh, tepat ke kamera milik abang Udin ni. Fuhh, confirm tuan punya gambar ni tak tidur malam duk perhatikan mata Oltomen ni kan ? haha :P


Selepas itu, datanglah seorang HERO... iaitu....
Kelantan
Indra, HERO Treble ~


HERO TREBLE.
Dia lah pembawa treble (fakta&sejarah)...
HuHu, memang legend tahap gaban kot ~ haha (entah kenapa, menggila sentiasa)..

Dan,,,,,,
disusuli dgn ucapan oleh..................
Kelantan


NORFARHAN. 
seorang lagi pemain TRW yang digilai ramai dek kerana ketajaman penyudah dan rambutnya..
tapi......... mamat Farhan ni memang hensem woi, dia memang hebat woi, dia memang mantap giloi ~ :)


Sekian dulu  dari aku..
Jumpa lagi dilain entry.
Photo dikreditkan atau ditop4kan kepada UDINZ[dot]com.
Tanpa abang Udinz, aku mmungkin kekeringan idea malam ni (confirm).
Ok. Assalamualaikum dan salam bahagian sentosa aman selalu ~

Thursday, 15 November 2012

Rancangan Kemah Keming UAI, Episod Akhir

Ni sempat ambik guna phone :)

Assalamualaikum.. Tengok tak rancangan Kemah Keming Ustaz Azhar Idrus ?

Memang besttt..... dan rugi jika korang tak tengokkkk !

Tapi jika korang nk tengok, boleh berkunjung ke YOUTUBE..

Tapi mungkin tengok di youtube tak best seperti tengok kt tv @ a.oasis kan ?

HaHa.. memang la sebab youtube, jika line korang slow macam siput, kena tunggu buffering hampir 2 minit..

Lama tu woiii !

Terima Kasih "BusuK"

Alamakk, tersilap gambar la plakkk :D
Yes Yes Yes.. Alhamdulillah...
Busuk.org ni merupakan penyumbang terbesar VIEW blog aku..


HuHu.. Memang terbaik sejak aku letak widget trafik diorang dalam blog aku ni..

tQ Encik / PuaN BusuK...

Sunday, 11 November 2012

Apabila Aku Berangan

Assalamualaikum.
Ehh, rupanya BERANGAN ni best kan ?
HaHa. Ini terbukti apabila aku duk berangan sorang, dan munculah "kerajinan"
untuk aku ambik gambar dan edit.. Haa ? gambar apa ?
tengok bawah ni ok.
Opsss, gambar ni la yang aku berpeluh nk buat ! haha,
mengadap photoshop 30 minit ~~.~~~___~~~.~~
haha, only a picture, im not means anything ! haha
speaking plakk

Cara Buat Pop Up Like Box Ketika Orang Enter Blog

Assalamualaikum ~ Pak Cik Mak Cik, dah mengcekik ke belum ? hahaha,
Ok, aku nk tunjuk cara untuk buat LIKE BOX yang kuar ketika orang masuk bLOG kita tu..
haha, ok, ikut k..

1) Mulakan dengan Bismillah.
2) Copy CODE dibawah dan PASTE kan dalan NOTE PAD, bukan iPAD ok.

<script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5/jquery.min.js'></script><script src="http://olusegun-fapohunda-calculator.googlecode.com/svn/justnaira/autoscroll/www.justnaira.com-jquery-colorbox.js"></script><style>#colorbox, #cboxOverlay, #cboxWrapper{position:absolute;top:0;left:0;z-index:9999;overflow:hidden;}#cboxOverlay{position:fixed;width:100%;height:100%;}#cboxMiddleLeft, #cboxBottomLeft{clear:left;}#cboxContent{position:relative;}#cboxLoadedContent{overflow:auto;}#cboxTitle{margin:0;}#cboxLoadingOverlay, #cboxLoadingGraphic{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;}#cboxPrevious, #cboxNext, #cboxClose, #cboxSlideshow{cursor:pointer;}.cboxPhoto{float:left;margin:auto;border:0;display:block;}.cboxIframe{width:100%;height:100%;display:block;border:0;}/**/#cboxOverlay{background:#000;opacity:0.5 !important;}#colorbox{/*box-shadow*/-webkit-box-shadow:0 0 15px rgba(0,0,0,0.4);-moz-box-shadow:0 0 15px rgba(0,0,0,0.4);box-shadow:0 0 15px rgba(0,0,0,0.4);}#cboxTopLeft{width:14px;height:14px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) no-repeat 0 0;}#cboxTopCenter{height:14px;background:url(http://2.bp.blogspot.com/-3KW95qDrjH0/TwRGYol22fI/AAAAAAAACM4/lCr80B0MD2U/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dborder.png) repeat-x top left;}#cboxTopRight{width:14px;height:14px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) no-repeat -36px 0;}#cboxBottomLeft{width:14px;height:43px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) no-repeat 0 -32px;}#cboxBottomCenter{height:43px;background:url(http://2.bp.blogspot.com/-3KW95qDrjH0/TwRGYol22fI/AAAAAAAACM4/lCr80B0MD2U/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dborder.png) repeat-x bottom left;}#cboxBottomRight{width:14px;height:43px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) no-repeat -36px -32px;}#cboxMiddleLeft{width:14px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) repeat-y -175px 0;}#cboxMiddleRight{width:14px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) repeat-y -211px 0;}#cboxContent{background:#fff;overflow:visible;}#cboxLoadedContent{margin-bottom:5px;}#cboxLoadingOverlay{background:url(http://3.bp.blogspot.com/-7VRvnW_MUSw/TwRGXjXjloI/AAAAAAAACM0/5K-J5jgkxo4/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dloadingbackground.png) no-repeat center center;}#cboxLoadingGraphic{background:url(http://3.bp.blogspot.com/-xjj51r2lm2M/TwRGaKezqHI/AAAAAAAACNI/lKX9_-YUUdY/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dloading.gif) no-repeat center center;}#cboxTitle{position:absolute;bottom:-25px;left:0;text-align:center;width:100%;font-weight:bold;color:#7C7C7C;}#cboxCurrent{position:absolute;bottom:-25px;left:58px;font-weight:bold;color:#7C7C7C;}#cboxPrevious, #cboxNext, #cboxClose, #cboxSlideshow{position:absolute;bottom:-29px;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-UFvsMA0xw_s/TwRGZN6BBGI/AAAAAAAACNA/_z47WNmUOfs/s1600/%255Bwww.gj37765.blogspot.com%255Dcontrols.png) no-repeat 0px 0px;width:23px;height:23px;text-indent:-9999px;}#cboxPrevious{left:0px;background-position:-51px -25px;}#cboxPrevious.hover{background-position:-51px 0px;}#cboxNext{left:27px;background-position:-75px -25px;}#cboxNext.hover{background-position:-75px 0px;}#cboxClose{right:0;background-position:-100px -25px;}#cboxClose.hover{background-position:-100px 0px;}.cboxSlideshow_on #cboxSlideshow{background-position:-125px 0px;right:27px;}.cboxSlideshow_on #cboxSlideshow.hover{background-position:-150px 0px;}.cboxSlideshow_off #cboxSlideshow{background-position:-150px -25px;right:27px;}.cboxSlideshow_off #cboxSlideshow.hover{background-position:-125px 0px;}#jnfb{font:12px/1.2 Arial,Helvetica,san-serif;color:#666;}#jnfb a,#jnfb a:hover,#jnfb a:visited{text-decoration:none;}.jnbox-title{background:#000;color:#fff;font-size:20px !important;font-weight:bold;margin:10px 0;border:20px solid #ddd;/*border-radius*/-webkit-border-radius:6px;-moz-border-radius:6px;border-radius:6px;/*box-shadow*/-webkit-box-shadow:5px 5px 5px #CCCCCC;-moz-box-shadow:5px 5px 5px #CCCCCC;box-shadow:5px 5px 5px #CCCCCC;padding:10px;line-height:25px;font-family:arial !important;}.jnbox-tagline{color:#999;margin:0;text-align:center;}#jnsubs-container{padding:35px 0 30px 0;position:relative;}a:link,a:visited{border:none;}.demo{display:none;}</style><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function(){if (document.cookie.indexOf('visited=false') == -1) {var fifteenDays = 1000*60*60*24*30;var expires = new Date((new Date()).valueOf() + fifteenDays);document.cookie = "visited=true;expires="+expires.toUTCString();$.colorbox({width:"400px", inline:true, href:"#jnfb"});}});</script><div style='display:none'><div id='jnfb' style='padding:10px; background:#fff;'><h3 class="jnbox-title">Ayat Anda Di Sini Ok<center><p style="line-height:3px;" ></p></center></h3><center><iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUsernameFacebookAnda&amp;width=300&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;border_color=%23ffffff&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=258" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:258px;" allowtransparency="true"></iframe></center> <p style=" float:right;  margin-right:35px;  font-size:9px;" >Powered By <a style=" font-size:9px; color:#3B78CD; text-decoration:none;" href="http://ammaraliff.blogspot.com/2012/11/cara-buat-pop-up-like-box-ketika-orang.html">AmmarAliff[dot]blogspot[dot]com</a></p></div></div>

3) Sila tukar yang berwarna HIJAU tu kepada yang anda punya. paham tak ? alaa~ tengok contoh lah sonang ~.~

Ayat Anda Di Sini Ok - Letak ayat anda sendiri ketika popup tu keluar.
UsernameFacebookAnda - Letak Username Facebook korang. Contoh --> www.facebook.com/blog.ammar.aliff
nahh, ambik BlogKu tu dan PASTE kt situ.. <-- Contoh aje ~~~~__~~~~

5) Copy semua kod tu, dan PASTE kan Layout --> Add A Gadget --> HTML / JAVASCRIPT --> SAVE --> Bukak Blog --> Jadi Tak ?

6) Ucaplah Alhamdulillah tanda syukur kepadaNya.

AMARAN :
- Tolong jangan tukar CODE selain dari berwarna HIJAU tu. Tolong hormati saya.

Thursday, 1 November 2012

Test Siaran TV 1

RTM 1

Test Streaming Astro Arena / Super Sport


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...